Investeren in de investeerder

Juist de reflectie op mijn functioneren, levert de doorbraak!
14 juni 2015
Ontbijtsessie: Onderscheidend adviseren in het groen
2 september 2015

Investeren in de investeerder

Afgelopen maand zat ik met een bevlogen ondernemer aan tafel. We werkten aan zijn ondernemingsplan. Uiteraard voor hemzelf. Maar als we eerlijk zijn, ook wel om een krediet beschikbaar te krijgen. En dat laatste valt momenteel niet mee!

De vermogende ondernemer had vroeger absoluut geen probleem met kredieten. Eén telefoontje naar de bank, en het was geregeld. Echter onlangs kreeg hij nul-op-recest. Namelijk omdat zijn zekerheden ‘in de stenen’ en ‘in de apparatuur’ van het bedrijf zaten.

Het ondernemingsplan moet dus aantrekkelijk zijn om een financier over de streep te trekken. Iets waar veel plannen nonchalant in zijn of onvoldoende aandacht aan besteden.

Het is dus van belang om te investeren in de investeerder! Hier een aantal tips.

Start met het unieke en innovatieve van het plan. Koppel dat direct aan het verwachte rendement. Dat bepaalt of een investeerder het plan verder wil inzien.

Ga jezelf vervolgens als ondernemer ‘virtueel’ voorstellen. Ofwel maak duidelijk dat het briljante idee direct gekoppeld is aan jou als ondernemer. De ene fietsenwinkel is namelijk ook niet gelijk aan de andere. De ondernemer speelt daar een belangrijke en onderscheidende rol in.

Leg nadrukkelijk een relatie tussen het ingeschatte rendement en het risiconiveau dat de investeerder loopt. En de bandbreedte van mogelijkheden voor de investeerder om invloed te hebben op de risico’s. Als een investeerder bereid is om zelf mee de handen uit de mouwen te steken, weer de geldschieter welke kwaliteiten hijzelf bezit en dus kan inzetten. Met een participatie in geld én menskracht kan het plan snel véél aantrekkelijker worden. voor een ondernemer is dit een interessant, maar niet altijd aantrekkelijk perspectief. Want de ondernemer wil niet altijd een (tijdelijke) tweede kapitein op het schip. Iets waar je goed over na moet denken. Er zijn overigens vele varianten van invloed en inbreng door een investeerder.

En tenslotte moet het voor een financier mogelijk zijn om al in de praktijk kennis met je te maken. Nog voordat hij/zij een bedrag beschikbaar stelt. Zo organiseren we bij ESO regelmatig ‘vraagbaaksessies’. Dit zijn vakbijeenkomsten waarin ondernemers, adviseurs en investeerders elkaar ontmoeten rond een bepaald thema. Daar worden de eerste lijntjes tot investeren gelegd. Ook is het mogelijk om in een ondernemingsplan-review het plan voor een comité te presenteren. Daarin kan de investeerder deelnemen. En hoeft niet alleen het plan te lezen, maar ervaart ook de bevlogenheid. Dan springt ook regelmatig een vonkje over.

Kortom, het ondernemingsplan is meer dan alleen een beschrijving van het nieuwe product of de dienst. Het plan is ook wervend om investeerders bij jouw ambities te betrekken. Dat is méér dan alleen een bedrag door een bank laten overmaken. Dat heet commitment.

Maar daar moet je zelf wél in willen investeren.

Veel succes meet het schrijven van je –onderscheidende- ondernemingsplan.

drs. Etienne B.M. Schoenmakers CMC

06-26018996

Comments are closed.