Onzekerheid als argument om de start uit te stellen

Duur of goedkoop?
14 oktober 2014

Onzekerheid als argument om de start uit te stellen

Afgelopen week kwam Frits bij ons langs. Frits is een goede bekende, en hij loopt al twee jaar met het plan rond om een B&B te starten. Hij wil zijn huidige winkelpand omvormen naar een Bed & Breakfast. Hij wil goed beslagen ten ijs komen. Dus moet alles pico-bello geregeld zijn, voordat hij de gasten kan gaan ontvangen.

Het begint natuurlijk bij een bezoekje bij de gemeente of de benodigde vergunningen überhaupt te verkrijgen zijn. Vanzelfsprekend dienen alle verbouwingen klaar te zijn, voordat we naar de markt kunnen om onze diensten aan te bieden. De verbouwing duurt echter minstens 6 maanden. En daarvoor hebben we een financieel krediet nodig. En dat krediet krijgen we alleen als we contracten met grote bedrijven hebben om hun internationale gasten te mogen huisvesten (voor één of enkele nachten). En die contracten komen pas als ze weten wat we aan te bieden hebben.
Kortom, allemaal argumenten waarom het lastig is om nu al met de verhuur van B&B te starten.

Maar als we eerlijk zijn, zorgen deze argumenten ervoor dat we nog niet hoéven te starten. Excuses die uitstel legitimeren. En hopelijk wordt het geen afstel. Deze argumenten kom je juist bij veel aspirant-ondernemers tegen. Echter voor elk argument is een tégen-argument voorhanden om al wél te starten.

Als oplossing hebben we de volgende simpele aanpak bedacht:

  1. Maak een mood-board van het ideaal, dat je voor ogen staat. ondanks dat je het nog niet, of niet helemaal, gestart bent kun je al wel zichtbaar maken in welke sfeer je wilt gaan werken. en welke uitstraling je ambieert. Daarmee krijgen mensen om je heen al een indruk van jouw behoeften en verlangens.
  2. Maak een 3 dimensionale impressie van jouw nieuwe onderneming. Als je een hotel wilt gaan exploiteren, kun met via computeranimatie al een beeld schetsen wat de toekomstige klant gaat verwachten. Daarmee kun je al de boer op voor acquisitie, zonder dat je al veel hoeft te investeren.
  3. Schets een beeld van de gewenste toekomst: het is niet altijd nodig om de verbouwing van je Bed & Breakfast compleet te hebben, om fondsen aan te trekken. Ga naar de tijdschriftenwinkel en koop enkele tijdschriften waar impressies getoond worden van ‘soortgelijke’ B&B’s . dat geeft je al een indruk die je zichtbaar wil maken.

Met deze impressies kun je al met acquisitie starten. Of kredieten verwerven. Dan ineens blijkt dat je veel dichter bij je doel bent, dan jezelf dacht!

Comments are closed.